Läs mer om våra produkter på www.mimsafe.se


MIMsafe Variocage

MIMsafe Variogate

MIMsafe Barrier

MIMsafe Accessories

Företaget

Startsida

Presentation

Krocksäkerhet

Kvalitet

Historia

Kontakta oss


  Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.


Företaget / Presentation


Säkerhet och snygg design
MIM Construction AB utvecklar och tillverkar utrustningsdetaljer för personbilar.

Främst har vi inriktat oss på säkerhetsnät, som är vår samlade benämning för krocktestade hund- och lastgaller i kombibilar, SUV-bilar och lätta lastbilar. I sortimentet finns också hundburar i olika storlekar.

Bra funktion och snygg design är kännetecken för MIM:s produkter. Vi är marknadsledande och föregångare inom krockprovade säkerhetsnät. De är designade och utvecklade på företaget i nära samarbete med biltillverkare och bilimportörer. Produkterna säljs i hela Europa.

Den mesta tillverkningen sker i Frändefors. Här har vi en mycket modern och effektiv fabrik med hög tekniknivå. Mer kapacitet att växa i finns i Trollhättan där MIM under 2007 köpt ytterligare en lokal utrustad med en modern lackeringsanläggning. Vi är utpräglade innovatörer, vilket märks både i tillverkningen och på våra produkter.

Smarta lösningar är vårt signum.


Kunskap och avancerad teknik
För att utveckla säkerhetsprodukter för bilar krävs ett stort mått av kunskap och erfarenhet, ett nära samarbete med biltillverkarna och en säker produktion.
Under de drygt 20 år som företaget funnits har vi hunnit skaffa oss detta.

Vi har alltid arbetat med utrustning för bilar och vi har själva ett stort bilintresse. Så snart en ny bilmodell är på gång finns vi med och utvecklar tillbehör för den - bilkunderna ska kunna få en säker och rätt designad utrustning redan vid leveransen.

De nya bilarnas lastutrymmen är ofta vår arbetsplats - där kryper vi omkring, mäter, tänker och testar idéer.

Kvalitet är vår ledstjärna när det gäller utveckling och tillverkning. Vi arbetar med säkerhet för såväl bilförare som passagerare och då måste produkterna ligga på en hög kvalitetsnivå. Till vår hjälp har vi avancerad teknik i alla led från konstruktion till färdig produkt.

Vår produktutveckling och produktion är kvalitetssäkrad enligt ISO 9001:2008.

MIM Construction AB - formger och tillverkar säkerhet sedan 1986
Myren 125, SE-462 94 FRäNDEFORS, Tel: +46-(0)10-5500450, info@mim.se.